Glutensiz İçli Köfte

Glutensiz İçli Köfte

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç

1 yumurta

1 su bardağı mısır irmiği ya da mısır unu

1 su bardağı glutensiz un

Tuz, karabiber, pul biber

Kızartmak için bol sıvı yağ

İç harcı için:

150 gr. kıyma

1 soğan

1 tatlı kaşığı salça (ev yapımı olabilir)

Tuz ve karabiber

İsteğe bağlı ceviz içi

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Derin bir tencere içinde pirincin üzerine yeteri kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlanır. Mısır unu ya da mısır irmiği eklenerek karıştırılır. Yumurta ve baharatları eklenerek karışmaya devam edilir. Glutensiz un ilave edilerek yoğurulur, yumuşak kıvam alınca 1 saat dinlenmeye bırakılır.

Başka bir kabın içinde kıyma ve soğan kavrulmaya başlanır. Kavrulmaya yakın salça, baharat ve tuz eklenir, kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır. Dinlenmiş olan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınarak, içine hazırlana harç konur ve ağzı kapatılır. Derin bir tencere içinde ısıtılmış yağın içine atılarak köfteler kızartılır. Her noktası altın renginde kızardıktan sonra alınarak tabak içinde sıcak ya da soğuk olarak servise hazır hale getirilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir